Beste dierenverzekering

Als je van plan bent om de beste dierenverzekering af te sluiten, dan ben je ook voornamelijk benieuwd naar de maandelijkse premie voor een hondenverzekering. De hoogte van de maandelijkse premie hangt van een aantal factoren af en deze factoren zijn;

  • Geboortedatum
  • Ras
  • Gewicht

Dan wil elke verzekeringsmaatschappij ook nog de premie met zijn eigen formule willen berekenen. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen, net als dat de samenstelling van het pakket ook belangrijk is. Een basispakket is een stuk goedkoper, maar dekt daarentegen ook een stuk minder.

Waarom een dier verzekeren?

De ziektekosten voor uw hond kunnen hoog oplopen bij een ongeval of ernstige ziekte. Wanneer u uw hond verzekert, krijgt u een groot deel van de gemaakte kosten terug van de verzekeraar. Sommige dierverzekeraars keren zelfs direct uit aan uw dierenkliniek. U hoeft uw nota dan dus niet eens meer zelf voor te schieten! Verzekeren is dus niet alleen goed voor uw trouwe viervoeter, het is ook goed voor u.

Wanneer kun je het beste verzekeren? Als je hond al ziek is of gewond is geraakt, dan kun je alsnog je hond verzekeren, maar dan zul je wel een flinke premie moeten betalen.

Bovendien hanteren de meeste dierverzekeraars na de ingangsdatum van de polis een wachttermijn van dertig dagen. Op enkele uitzonderingen na, vallen ziektekosten die in deze periode worden gemaakt, niet onder de dekking.